Question 01:
Score: 0.00

The dietary monosacharides include:

a. sucrose, glucose, and lactose
b. fructose, glucose, and galactose
c. galactose, maltose, and glucose
d. glycogen, starch, and fiber

Correct Answer: b

Status: Not Answered




Question 02:
Score: 0.00

The polysaccharide that helps form the supporting structures of plants is:

a. cellulose
b. maltose
c. glycogen
d. sucrose

Correct Answer: a

Status: Not Answered




Question 03:
Score: 0.00

Digestible carbohydrates are absorbed as through the small intestinal wall and are delivered to the liver where they are converted to.

a. disaccharides; sucrose
b. glucose; glycogen
c. monosaccharides; glucose
d. galactose; cellulose

Correct Answer: c

Status: Not Answered




Question 04:
Score: 0.00

When blood glucose concentration rises, the pancreas secretes, and when blood glucose levels fall, the pancreas secretes.

a. glycogen; insulin
b. insulin; glucagon
c. glucagon; glycogen
d. insulin; fructose

Correct Answer: b

Status: Not Answered




Question 05:
Score: 0.00

When the body uses fat for fuel without the help of carbohydrate, this results in the production of:

a. ketone bodies
b. glucose
c. starch
d. galactose

Correct Answer: a

Status: Not Answered




Question 06:
Score: 0.00

Foods rich in fiber lower blood cholesterol.

True
False

Correct Answer: True

Status: Not Answered




Question 07:
Score: 0.00

Type 1 diabetes is most often controlled by successful weight-loss management.

True
False

Correct Answer: False

Status: Not Answered




Question 08:
Score: 0.00

Around the world, most people are lactose intolerant.

True
False

Correct Answer: True

Status: Not Answered




Question 09:
Score: 0.00

By law, enriched white bread must equal whole-grain bread in nutrient content.

True
False

Correct Answer: False

Status: Not Answered




Question 10:
Score: 0.00

The fiber-rich portion of the wheat kernel is the bran layer.

True
False

Correct Answer: True

Status: Not Answered